Магистрала "Тракия, летище и пристанище са затворени

Мисия Бургас

06-01-2017, 13:05

Снимка:

pixabay

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Опасно време с оранжев код - студ, сняг и поледици в петък

До обяд е имало два сигнала за бедстващи хора

Летище Бургас и пристанището вече са затворени, съобщиха от там. Извършва се снегопочистване. Затворени са и пътищата: АМ "Тракия", Айтоски, Ришки, Дюленски проходи, пътят Бургас- Варна, пътят Бургас- Петолъчката, Бургас-Каблешково-Ахелой. Отворени за движение при зимни условия са пътищата Бургас-Малко Търново, Бургас-Созопол-Царево, Бургас-Средец-Елхово-Ямбол. 
До 12 часа на телефон 112 са регистрирани два сигнала за бедстващи хора, съобщава burgasnews. Семейство с бебе на шест месеца закъсва с лекия си автомобил в района на село Детелина, Карнобат. Вторият случай е за закъсала маршрутка, в която пътува болен човек, в района на село Кръстина, Камено. И по двата случая е реагирано незабавно и няма опасност за живота и здравето на подалите сигналите. Няма бедстващи хора. 
По информация на ЕВН обстановката в областта е сравнително спокойна, няма регистрирани тежки аварии. 20 са екипите в Бургаско, които реагират на сигнали. Междувременно специалисти от Военноморска база Бургас проведоха повторна операция по осигуряване нормалното вливане на река Велека в Черно море. Към настоящия момент няма опасност пътят свързващ Резово и Синеморец с Царево да бъда наводнен.
Във връзка с лошото време и опасната пътна обстановка, Университетска болница „Дева Мария“ е в готовност да поеме спешни случаи. За целта са осигурени пълен екип специалисти в кабинетите по ортопедия, акушер-гинекология, урология, кардиология, неврология, обща и съдова хирургия. Специално освободена е леглова база, която да поеме евентуалните хоспитализирани пациенти. На разположение са и 3 освободени за целта операционни зали и реаниматорски екипи.
Заради засиления интерес към страницата на АПИ днес има проблеми със зареждането й. На всеки час агенцията изпраща информация до медиите. Всички проходи в региона са затворени или има ограничения за товарни автомобили. Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата Бургаска област.