Девет села в Бургаска област са без ток

Животът

07-01-2017, 12:14

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пристанище Бургас остава затворено. Температурите до - 13

Сигналите са подадени към ЕВН, екипи на дружеството работят по отстраняването на авариите

Девет  населени места  в региона са без ток, съобщават от кризисния щаб към Областна администрация Бургас. Това са сунгурларските села Лозарево, Костен, Климаш, Подвис, Везенково, Завет, Ведрово, Босилково, Съединение и малкотърновските Младежко, Близнак и Евренозово.
Сигналите са подадени към ЕВН, екипи на дружеството работят по отстраняването на авариите. По информация на дежурните в останалите общини в област Бургас няма постъпила информация за други населени места без ток и вода.
През изминалата нощ на телефон 112 са постъпили сигнали за закъсали автомобили с хора по общински пътища - в района на Карнобат, Поморие, отреагирано е на всеки един сигнал и на гражданиите е оказано съдействие и евакуация. 
Извозена и настанена в болнично заведение е и бременна жена от с. Равна гора, Созопол подала сигнал на спешния телефон. В района на село Карагеоргиево, община Айтос аварира пътнически влак. Със съдействието на кмета на община Айтос и ПБЗНС е организирана евакуацията на гражданите в детска градина "Здравец" в гр.Айтос.
Областният управител Вълчо Чолаков осъществява незабавна връзка с представител на БДЖ за област Бургас, в следствие на бързите съвместни действия на всички институции, ангажирани с казуса, гражданите са продължили пътуването си още снощи.