Отвориха пътя до Петолъчката

Мисия Бургас

07-01-2017, 15:17

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пристанище Бургас остава затворено. Температурите до - 13

През изминалата нощ кризисният щаб е реагирал на няколко обаждания към спешния телефон 112

Възстановено е движението на автомобили до 12 тона през Айтоски проход и по път I-6 Петолъчката - Бургас. Възстановено е движението и на автомобили до 3,5 тона по път II-73 Шумен - Карнобат /Ришки проход/. Разрешиха и движението на леки автомобили до 12 тона по път III-9901 Царево – Ахтопол.
Температурите са в интервала от - 20 до - 4 С°. Времето над страната е облачно. Вятър духа в цялата страна. Сняг вали в цялата страна с изключение на областите: Видин, Кърджали, Пазарджик, Пловдив и Смолян. Пътните настилки в страната са предимно заснежени на места мокри, по усойните места заледени, почистени и обработени.Ограничена видимост: от 20 м до 100 м в областите  Шумен, Варна, Кюстендил, Силистра, Бургас и в района на Твърдица и Котел/обл.Сливен/, Любеново, Телиш и Гулянци/обл.Плевен/.
Поради запитвания в редакцията от ученици и родители за обявяване на грипна ваканция в Бургас, припомняме, че се следи нивото на заболеваемост от грип. От общината съобщиха, че "Чичо Кмет" е в постоянна връзка с директора на РЗИ-Бургас. Съобразно данните, до утре ще се вземе решение дали да се обяви грипна ваканция за бургаските училища. 
На молбите на учениците кметът Николов отново да прояви "добро сърце" и да удължи ваканцията със заповед, отговаряме, че могат лично да го направят във фейсбук страницата му. Със сигурност можем да кажем само, че едва ли удължаването на ваканцията зависи само от "доброто му сърце"...