• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Продукти, за които 2016-a се оказа последна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  През изминалата година станахме свидетели на големи иновации в света на технологиите. Ще изброим част от тях, присъстващи в ежедневието на много потребители, с които се разделихме през 2016 г.

  Аудио жака в iPhone – Apple премахна самостоятелния аудио жак от новото поколение на своите смартфони и представи безжични слушалки, наречени AirPods.

  Galaxy Note 7 – след проблемите с батерията на устройството, за която се оказа, че има склонност към самозапалване от Samsung бяха принудени да изтеглят модела от пазара и да спрат производството на телефона.

  Hoverboard – Ховърбордовете бяха едни от най-желаните подаръци през 2015 г., но след докладвани инциденти за пожари, причинени от експлодиращи ховърбордове, органите в САЩ прецениха, че устройството не е безопасно за потребителите.

  Google Picasa – през март Google сложи край на функционирането на своята услуга за споделяне и съхранение на снимки – Picasa. Това се случи няколко месеца след шумното представяне на Google Photos през миналата година.

  Motorola – 2016 г. Lenovo окончателно „бракува“ легендарния бранд Motorola, който стоеше зад революционни технологични продукти, като първото уоки-токи и първия мобилен телефон, насочен към масовия потребител.

  Телефоните на Blackberry – през септември канадската компания Blackberry обяви, че ще спре да произвежда своите телефони, които й спечелиха толкова много почитатели в зората на смартфоните.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg