Пътническите влакове от Бургас до Ямбол и Сливен са спрени

Животът

10-01-2017, 11:28

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Заради огромните преспи: Спряха пътническите влакове от и за Бургас

Работници от кабелния завод в Карнобат са били блокирани край Айтоското село Тополица снощи

Проходими при зимни условия са основните пътища в Бургаско. От тази сутрин е отворен и Ришки проход за машини до 12 тона. Леките автомобили задължително трябва да преминават оттам с вериги. По АМ „Тракия" движението се извършва без ограничения.

Проходим е пътят Варна-Бургас. Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили от "Петолъчката" до Бургас, поради снегопочистване. Третокласният път Царево-Резово е затворен за всички превозни средства, съобщават от АПИ. Решението е взето тази сутрин заради закъсали коли за доставка на хляб. Без ток са Ахтопол и Синеморец. Прекъсвания в електрозахранването има и в село Варвара.

 

Пътническите влакове от Бургас до Ямбол и Сливен са спрени. Решението беше взето от държавните железници още в събота, поради лошите метеорологични условия. Бързите влакове през Карлово и Пловдив за София се движат, но с големи закъснения.

Работници от кабелния завод в Карнобат са били блокирани край Айтоското село Тополица снощи. Автобусът им е заседнал в преспите около полунощ. Изпратена е верижна техника, като няколко часа по-късно хората си били прибрани по домовете си.

Автобусът е издърпан в страни от пътното платно, за да не затруднява почистването на участъка. Обстановката в Айтоско се нормализира след обилните снеговалежи от миналата седмица. Основните пътища са проходими. До селата Тополица, Пещерско и Мъглен се стига единствено с верижна техника.

Оранжев код за опасно време е обявен в 10 области, сред тях Бургас, Ямбол и Сливен. Прогнозата е за нова снежна покривка до 20 сантиметра. Ще духа силен вятър, предимно от север, което ще създаде условия за навявания.

На сайта на Националния институт по метеорология и хидрология се вижда, че валежите в района на Бургас няма да бъдат само от сняг. Първоначално ще са от дъжд, който по-късно през деня ще премине в сняг. При минусовите температури са възможни сериозни заледявания не само на пътища, но и на електропроводите.