• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варна отбелязва и китайската Нова година
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  китай

  Варна ще отбележи и китайската Нова година. Въпреки неблагоприятните метеорологични условия Професионалният колеж по изкуства на китайската провинция Съчуан ще посети морската столица. Само във Варна формация от 35 души ще изпълни песни, танци и акробатични номера по случай китайската Нова година. Трупата ще е у нас на 15 и 16 януари.

  Младежкият арт ансамбъл от Професионалния колеж по изкуствата в Съчуан е гостувал в 40 страни и райони, като САЩ, Великобритания, Германия, Русия, Швеция, Румъния, Бразилия, Япония, Тайван, Макао и Хонг Koнг. Трупата е основа и за индивидуално обучение в професионалния колеж на изкуствата на Съчуан. Колежът е важна тренировъчна база и база на националното нематериалното културно наследство, както и за обновяване на Съчуанската опера. Ансамбълът притежава един по-малък и два големи театри и няколко зали за репетиции.

  Младежкият арт ансамбъл се представя от името на Съчуан и на Китай, като носи на раменете си решаващата мисия на “защита, наследяване, реформиране и обновяване” на Съчуанската опера.

  Съчуанската опера включва шън (мъжки роли), дан (женски роли), дзин (мъж с изрисувано лице), мо (мъж на средна възраст) и чоу (клоун). Изпъстрена е с местни диалекти, носии, народна музика и танци, много хумор и най-вече с оптимизъм.

  Чрез нея човек може да разбере отношението на съчуанци към живота. Представленията разказват за образи от историята, фолклора и митологията, за любовта.

  Програмата на танцовите спектакли включва:

  Красива женска роля в Китайска опера
  Боди арт: влюбване
  Ансамбъл от съчуански оперни инструменти
  Част от съчуанска опера (Мостът над Дуан)
  Момичета като цветя
  Солово изпълнение на суона
  Красивите жени
  Малка сервитьорка в Чаената къща
  Съчуанска опера -изпълнения
  Калиграфия
  Колекция Съчуанска опера
  Ансамбъл от фолклорни инструменти: помахването на златните змии
  Лунна вечер край пролетната река

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg