Пътници излязоха на релсите на гара Илиянци заради закъснение на влак

Oколо 50-60 човека излизат на релсите и преграждат коловоза, по който се движи експресът

Пътници излязоха на релсите на гара Илиянци заради закъснение на влак. Пътническият влак от София за Мездра по разписание е трябвало да тръгне в 18,20 ч., но е тръгнал в 18,46 ч., съобщи пресцентърът на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД.

В 18 ч. е трябвало да потегли експресът от София за Горна Оряховица, но той е тръгнал с 53 минути закъснение.
Когато влакът от София за Мездра пристига на гара Илиянци, той влиза в отклонение. Опитните редовни пътници разбират, че това се прави, за да се пропусне друг влак, а те ще трябва да изчакат. Тогава около 50-60 човека излизат на релсите и преграждат коловоза, по който се движи експресът.
Експресът от София за Горна Оряховица влиза в гарата със скорост от 60 км/ч, както е разписано според правилата. Част от пътниците започват да въртят ръце със знака за стоп. Машинистът на експреса успява да спре на 2 метра от най-близкостоящите върху релсите хора.
На десетата минута след блокадата са пристигнали двама полицаи, повикани от ръководител-движение на гарата, но те нищо не са могли да направят за отместване на хората от линията. Така БДЖ е било принудено да изпълни своеволието, наложено от хората върху релсите.
Те принуждават експресния влак да се движи зад тях като пътнически.

Това удължава престоя на експреса с още 35 минути от изчакването на гарата, а оттам нататък по всички други гари закъснението продължава да се натрупва.
Правят се опити влакът да бъде "освободен" по линия, която в даден момент позволява да бъде изпреварен пътническия влак за Мездра.