• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варна през 2016-а: По-малко престъпления, повече разкрити
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Снимка: © Varnautre.bg / архив

  Министър Бъчварова похвали подчинените си за заловените митничари

  Спад в общия брой на престъпленията и скок в процента на разкритите от тях отчита днес варненската полиция.

  През 2016-а са регистрираните 7024 престъпления при 7569 през 2015-а. Това стана ясно днес при посещението на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова във Варна.

  Разкритите престъпления за 2016 г. са 2663, а за 2015 г. са 2083. Процентът на разкриваемостта за 2016 г. е 37.91 %, с 10 % повече от предходната година.

  67 % по-малко умишлени убийства са регистрирани във Варненско през 2016 година, спрямо 2015-а, посочи вътрешният министър. При грабежите спадът е 37 на сто. При кражбите също се отчита спад, който е 9 %. Близо 28 на сто по-малко са откраднатите автомобили.

  Днешната визита на министър Румяна Бъчварова във Варна е част от поредицата работни срещи в страната по повод започналата специализирана полицейска операция за борба с битовата престъпност. Въпреки това вицепремиерът в оставка коментира и акцията, при която беше разкрита огранизирана престъпна група на митническия пункт на пристанище Варна-запад. Румяна Бъчварова определи като изключително добра работата на подчинените си по случая с арестуваните за корупция варненски митничари.

  Акцията срещу митничарите е дълго подготвяна и е изключително емблематична за усилията на МВР по отношение на борбата с корупцията, каза министърът и подчерта, че при осъществяване на спецоперацията не е имало изтичане на информация.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg