• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Глоба до 5000 лева за религиозна пропаганда искат съветници
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Снимка: © Varnautre.bg

  Националисти внесоха предложение за промени в Наредбата за Общестения ред в Община Варна

  Нови мерки и глоби срещу агресивната религиозна агитация искат общинските съветници Димитър Карбов и Ганчо Ганев от “Националния фронт за спасение на България”.

  В предложението си за промени в Наредбата за Общестения ред в Община Варна, адресирано до председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов те настояват:

  Да се забрани религиозната пропаганда по домовете на гражданите на общината без тяхно изрично предварително съгласие.

  Да се забрани извършване на религиозна пропаганда на открито, посредством използването на различни технически средства като мегафони, усилватели и други подобни, както и раздаването на печатни материали – дипляни, листовки, книги и други, включително и при провеждане на обществени меропрития, празници, чествания и други.

  Според Карбов и Ганев предложението им е продиктувано от многобройните сигнали на граждани, които се жалват от агресивна религиозна агитация на някои от вероизповеданията, извършвана по улиците, на обществени места, по домовете и смущаваща спокойствието на варненци.

  “Свободата на вероизповеданието, респективно религиозната агитация и пропаганда, не трябва да бъдат насочени срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала и срещу правата и свободата на други граждани”, припомнят Конституцията вносителите.

  За нарушителите на предлаганите ограничения съветниците предлагат глоба от 200 лева и 500 при рецидив. Ако нарушителите са юридически лица, то съответно санкциите са 2000 и 5000 лева.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg