• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Пловдивският кмет Тотев временно е отстранен от поста му
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  ivan totev

  Пловдивският окръжен съд реши да отстрани от поста кмета на Пловдив Иван Тотев, докато трае разследването срещу него, съобщи БНР. Тотев отговаря пред Темида за обществена поръчка по строителството на зоокъта, която, според обвинението, е ощетила общинския бюджет с 1 млн. лв.

  Стартът на заседанието беше отложен с 40 минути, за да може Тотев и адвокатът му Красимир Елдъров да се запознаят с обвинението.

  Искането за отстраняване е на Софийска градска прокуратура (СГП). Според обвинението 90% от всички свидетелите по производството срещу Тотев са в професионална зависимост от него и са служители на общината. Което означава, е той може да ги манипулира или най-малкото страхът от него да “изкривява” показанията им.

  Съдия Силвия Цанкова намери за основателно искането на СГП. Определението подлежи на обжалване в тридневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

  Тотев изслуша решението и запази ледено мълчание, съобщи 24 часа. Той отказа какъвто и да е коментар. Адвокат Елдъров заяви, че ще се възползват от правото да обжалват постановлението. По време на пледоариите той нарече искането на прокуратурата за отстраняването на кмета “самоцелно”.

  Проектът за зоопарка
  zoopark-plovdiv

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg