• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Фирма на Марешки осъди Община Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Веселин Марешки избори 2016

  Главният архитект не разрешил на концесионера заведения на плаж “Кабакум”

  Концесионерът на плаж “Кабакум-Север-част 1” осъди главния архитект на Община Варна, научи Varnautre.bg от решение на Варненския административен съд, публикувано на 10 януари 2016-а г.

  “Булмедикс 2012” ЕООД се жалва на Административния съд срещу мълчалив отказ на арх. Виктор Бузев да постави преместваеми обекти на пясъка. Фирмата е регистрирана в Ихтиман. Собственик и управител е бизнесменът Андон Дончев, познат във Варна като дясната ръка на фармацевтичния бос Веселин Марешки и собственик на поне две от фирмите, управляващи “Аптеки Марешки” в различни градове в страната. Фирмата е сключила договор за концесия на “Кабакум-Север-част 1” през юни 2016-а за срок от 5 години.

  В заявлението до главния архитект са посочени общо 19 преместваеми обекта: за здравно и санитарно-хигиенно обслужване, обекти за водно-спасителна и спортно-развлекателна дейност, за бързо хранене и за техническа инфраструктурата. Към него била приложена одобрената от министъра на туризма специализирана схема за преместваемите обекти на плажа с обяснителната записка към нея. На практика голяма част от преместваемите обекти вече съществуват на въпросния плаж, но за тях има издадено разрешително на името на предишния концесионер – “Белвекс” ЕООД.

  “Белвекс” ЕООД също е фирма на Веселин Марешки. Тя стопанисваше и плаж “Кабакум – Север част 2”, станал печално известен с двуетажния елитен фитнес на аптекарския бос, построен на пясъка.

  Според Административния съд обаче мълчаливият отказ на главния архитект не отговаря на закона и той е бил длъжен да се произнесе по искането на концесионера. Магистратите смятат, че на плаж “кабакум” е допустимо поставянето на преместваеми обекти, тъй като той не е сред морските ивици, на които се забранява дейност – Иракли, Бяла Карадере и Корал.

  Затова Административният съд отменя мълчаливия отказ на главния архитект и го задължава да се произнесе по заявлението за издаване на разрешение. Община Варна пък трябва да изплати на Веселин Марешки разходите по делото в размер на 5445 лева.

  1 коментар

  1. ТодоровСМ

   ахааа,другарю кандидат президент.Малко алчно ми се струва ,един плаж остана за варненци и дай да го застроим.А колко е неподкупен административния съд във Варна…оле ле

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg