• Варна
  7°
  слаб дъжд
  Влажност: 66%
  Условна присъда за варненка, измамила данъчните с половин милион
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  пари

  28-годишна варненка получи условна присъда за данъчна измама, извършена преди три години. Окръжният съд призна 28-годишната Р.Н. за виновна в това, че на 15.04.2013 г. в гр. Варна в качеството си на едноличен собственик и управител на еднолично дружество с ограничена отговорност, избегнала установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери – 481 600 лева. Тя потвърдила неистина в подадена справка-декларация по Закона за ДДС, в която декларирала неполучени реално 5 доставки от друго дружество, като с тях приспаднала неследващ се данъчен кредит в размер на 481 600 лв. Всички фактури са от месец март 2013 г.

  Наказателното дело се разгледа при условията на съкратено съдебно следствие, при което 28-годишната жена се призна за виновна, прие фактите и обстоятелствата, посочени в обвинителния акт, и се съгласи да не се събират доказателства в съдебната фаза. Съдът прие за съвместно разглеждане граждански иск от министъра на финансите в размер на 481 600 лв., ведно със законната лихва.

  За деянието съдът й наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, намалено с 1/3 заради съкратеното съдебно следствие на 2 години, като изтърпяването му бе отложено с 3-годишен изпитателен срок. Р.Н. бе осъдена и да изплати обезщетение за причинени имуществени вреди в размер на 481 600 лв., ведно със законната лихва, до окончателно изплащане на сумата по гражданския иск.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg