• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Пеевски пак се гласи за депутат
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  пеевски

  Делян Пеевски със сигурност пак ще попадне в листите на ДПС за предстоящите предсрочни парламентарни избори, обяви депутатът от ДПС Йордан Цонев пред бТВ.

  “Делян се ползва с доверието на нашия електорат. Той е направил много за тях. В момента Пеевски не ходи на работа в парламента. Това е негов избор, но има и защо той да е решил така”, обясни лаконично Цонев.

  Той допълни, че ДПС е готово за нова тройна управленска коалиция, ако се отвори възможност за такава.

  “ДПС има коалиционен план и той е отворен за всички партии с проевропейско мислене. ГЕРБ и БСП са сред тях”, коментира той.

  Според него най-важни неща за бъдещите коалиционни партньори в България е да имат общи ценности и управленска програма. Той определи като “безпринципна” коалицията, която подкрепяше второто правителство на Бойко Борисов – ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ. Според него това е довело да трудности при вземането на важни за България решения.

  “ДПС осребри резултата си от президентските избори със свикването на предсрочни такива. Подадената оставка от премиера Бойко Борисов не е заради загубата на вота. Той знаеше, че не може вече да управлява с тези коалиционни партньори. Те щяха да свалят всеки месец доверието на избирателите към ГЕРБ”, каза Цонев.

  В същото време депутатът изрази изненадата си от сигналите, които идват от БСП, че не бива да се допуска коалиция с ДПС. Цонев каза, че най-добрите неща, които БСП някога е правила са били по времето на управлението им с ДПС.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg