Проведоха се консултации за РИК в Стара Загора

Областният управител Георги Ранов ще изпрати предложенията, заедно с всички документи, до ЦИК

Публични консултации за определяне състава на Районната избирателна комисия в Стара Загора във връзка с подготовката и провеждането на избори за Народно събрание на 26 март се проведоха в Стара Загора. В консултациите участваха упълномощени представители на ПП ГЕРБ, Коалиция „БСП лява България”, ДПС, Коалиция „Реформаторски блок”, Коалиция „Патриотичен фронт”, Коалиция „България без цензура”, ПП „Атака”, Коалиция АБВ.

От името на ПП ГЕРБ Емил Христов предложи за председател на РИК Теодора Крумова. От „БСП лява България” предложиха за секретар на РИК Адриана Тенева.

За зам.-председатели на РИК постъпиха три предложения. От коалиция „Реформаторски блок” бе предложена Татяна Чанкова. От Коалиция „Патриотичен фронт” – Десислава Кънева, от ДПС – Междну Халид. Тъй като местата, определени за зам.-председател на РИК-Стара Загора, са две, политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие.

Областният управител Георги Ранов ще изпрати предложенията, заедно с всички документи, до ЦИК, която ще определи окончателния състав на РИК-Стара Загора.