• Varna
  8°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Вятър: 5m/s ENE
  “Бягането като начин на живот” отново във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Маратон Варна (30)

  Участниците в маратона имат избор от следните дистанции: 42.195 км, 16.8 км, 8.4 км и градски крос 2 км

  За втора поредна година мотото “Бягането като начин на живот” обединява три големи спортни събития във веригата от маратонски бягания в България. През 2017-а много по-активно в кампанията се включва Българския олимпийски комитет, наред с него, организатори на предстоящите прояви са Столична Община, Община Стара Загора, Община Варна, Министерство на младежта и спорта, БФЛА и Асоциация спорт в свободното време, както и местни спортни клубове.

  През миналия сезон в дебютното издание на веригата участваха елитни атлети от Кения, Хърватска, Япония, Италия, Португалия, Белгия, Бразилия, Малта, Украйна, Испания, Чехия, Полша, Казахстан, Германия, Сърбия, Румъния, Македония, Молдова, Мароко, ШвецияЕ Организаторите имат намерение да запазят и надградят нивото и вече разпращат покани с цел отново да се осигури присъствието на класни маратонци от водещите в тази дисциплина държави.

  Подготовката на отделните състезания вече започна, в ход са първите активности, необходими за състезания от подобен ранг. И тази година в основата на веригата са трите маратонски бягания, вече са определени и датите:

  2 април в Стара Загора,
  7 май във Варна
  15 октомври в София

  Варненският маратон е със старт в 9.30 ч. на 7 май 2017 г. на площад “Независимост” (до Операта). Трасето преминава през централната пешеходна зона на Варна и след това се извива сред прохладата и уникалните панорамни алеи на Морската градина с прекрасен изглед към морето. Участниците имат избор от следните дистанции: 42.195 км, 16.8 км, 8.4 км и градски крос 2 км. Контролното време за класическия маратон си остава 5 часа. Цялата информация и леките промени по трасето са качени на обновения сайт, който е с подобрена визия.

  Сроковете и начини за регистрация, както и условията за участие ще намерите в Интернет страницата на маратона. Онлайн формулярите са отворени и вече приемат заявки.

  И вторият Маратон Варна ще бъде с благотворителна кауза. Няколко благородни инициативи ще съпътстват провеждането на проявата. Както миналата година на площад “Независимост” пред операта ще се изгради специална сцена, в зоната са предвидени много демонстрации, танци, песни, през целия ден там ще е пълно със забавления, които превръщат маратона в едно от емблематичните празнични събития за града.

  Организатори са Община Варна, Министерство на младежта и спорта, Български олимпийски комитет, Асоциация “Спорт в свободното време”, СКЛА Черно море и БФЛА.

  Подробности за Маратон Варна ще намерите на: http://marathonvarna42km.com

  Организаторите отново осигуряват атрактивен награден фонд за Веригата от маратони. Особено впечатляващ е допълнителният бонус от 20 000 лв., предвиден пак за общо най-добро представяне в трите маратона в една година чрез класиране по специална точкова система. За всеки старт се дават по 10 т. за първо място, 7 за второ и 5 за трето, като за спечелване на големия бонус се изискват минимум 25 т. Наред с това всеки участник ще получи рекламна тениска, а успешно завършилите основните дистанции ще бъдат отличени със специален медал за участие, като спомен от събитието.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *