Йордан Манов: Етичен кодекс в Северна Корея, а не в Общински съвет Добрич

В крайна сметка документът бе приет

Старейшината в Общинския съвет на Добрич Йордан Манов от Реформаторския блок направи вчера поредното си култово изказване. Повод за възмущението му този път бе докладната за приемане на Етичен кодекс за Общинския съвет.
"Този Етичен кодекс е обида за всички нас. Моралът трябва да е вътре във всеки, а не написан в някакъв документ. Такъв кодекс е добре да има във Варненския или Сливенския затвор, но дори там има правила, които се спазват. Всъщност, този Етичен кодекс е най-подходящ за Северна Корея и нейния лидер Ким Чен Ун", изрази недоволството си Манов.
"Добричлии са ни избрали, защото са преценили, че имаме качествата и добродетелите да бъдем в тази зала. Ако някой смята, че този Етичен кодекс ще го направи по-морален и по-отговорен в работата, да си го приема. Аз обаче ще гласувам с две ръце против", завърши речта си Манов.
Вносителят на докладната Ивелин Пейчев, председател на ПК "Предотвратяване и установяване конфликт на интереси", бе категоричен, че местният парламент в Добрич трябва да приеме такъв документ, още повече, че общински съвет в Добрич е сред малкото в страната, които до вчера нямаха Етичен кодекс.
В крайна сметка с 24 гласа "за", двама "против" и 4 "въздържал се" Етичният кодекс бе приет.

Източник: МГ Добруджа