• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Морският тюлен, ликвидирал Осама бин Ладен, написа мемоари
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  rob-oneill

  Бившият американски морски пехотинец, който твърди, че е ликвидирал Осама бин Ладен при американската специална операция в Аботабад в Пакистан през май 2011 г., ще издава мемоари, предаде Асошиейтед прес.

  rob-oneil-operatorКнигата на бившия морски тюлен Робърт О’Нийл ще се появи на пазара на 25 април. На английски е озаглавена “The operator” и ще бъде издадена от издателство Скрайбнър. В нея ще бъде описана кариерата на бившия морски пехотинец, включваща 400 специални мисии, в това число и операцията за ликвидиране на лидера на Ал Каида.

  Бившият морски тюлен твърди, че в мемоарите си ще представи човешката страна на битките, които е водил по света в името на страната си.

  О’Нийл каза през 2014 г., че той е убил Осама бин Ланен в операцията. Правителството нито потвърди, нито оспори това. О’Нийл е носител на редица награди, припомня БТА.

  Друг бивш морски тюлен – Матю Бисонет, който също участва в операцията в Аботабад, издаде книга през 2012 г., озаглавена “Един нелек ден”, под псевдонима Марк Оуън. В нея той описва операцията по ликвидирането на Бин Ладен, но не казва името на онзи, който го е прострелял фатално.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg