• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Таланти от Черно море Елит на европейското по тенис
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Черно море Елит (2)

  Беатрис Спасова, Тина Манолова и Пьотр Нестеров ще се борят за медали в Анталия

  6 златни, 1 сребро и 2 бронза изпратиха 3-ма тенисисти от “Черно море Елит” на европейското отборно първенство в Анталия, което започва в петък. Шампионатът е за 14 и 16-годишни девойки и юноши, като отборите са от по 3-ма състезатели.

  При 16-годишните девойките Варна ще бъде представена от двойните шампионки Беатрис Спасова и Тина Манолова, а треньор на отбора е Кристиян Илиев. И тримата са от Черно море Елит. Беатрис и Тина взеха квоти на държавното, което се проведе в Албена. Двете станаха шампионки на двойки при 16-годишните, а Беатрис игра финал на сингъл. Основната схема беше от 24 тенисистки, като преди това други 32 играха квалификации. В Топ 8 влезе и Ана Ставрева от “Черно море Елит”. 15-годишната Спасова и 16-годишната Манолова взеха и титлата на двойки при 18-годишните на първенството в Хасково. Беатрис остана с бронз при каките на сингъл.

  Пьотр Нестеров Черно море Елит

  Днес в София пък 14-годишният Пьотр Нестеров стана двоен шампион – на сингъл с 6:4, 6:3 срещу съотборника си от “Черно море Елит” до преди месец Николай Неделчев и на двойки с партньор Максим Хорозов.

  via GIPHY

  Нестеров освен, че е в отбора за европейското в Анталия постигна голям успех като влезе в програмата “ТТТ”, която е финансирана от федерацията ни по тенис и поема всички разходи на Пьорт за участие му в 9 турнира в чужбина. Федерацията плаща транспорт, хотел и храна навсясъде в тези 9 турнира по света на Нестеров. От него се иска само да развие таланта си. Личен треньор му е Кристиян Илиев, който утре повежда Беатрис, Тина и Пьотр към Анталия. Фактът, че 3-ма от 6 тенисисти в националиния отбор са състезатели на треньора Кристиян Илиев говори за много добре свършена работа.

  Черно море Елит (3)

  При 14-годишните Черно море Елит взе и бронз в лицето на Марина Христова на двойки на държавното в София.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg