• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Цветанов се срещна с новия държавен секретар на САЩ на молитвената закуска
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с новия държавен секретар на САЩ Рекс Тилерсън, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Двамата са разговаряли по време на 64-та Националната молитвена закуска във Вашингтон.

  Тилерсън беше утвърден от Сената за държавен секретар късно в четвъртък вечерта.

  Цветанов му е пожелал много успехи на новия пост, както и двустранните отношения между България и САЩ да продължат да се развиват в същата възходяща посока, както през последните години.

  На Молитвената закуска са били президентът на САЩ Доналд Тръмп и неговият вицепрезидент Майк Пенс.

  За 4-та поредна година единствените български политици, които участват в закуската са зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и областният координатор на ГЕРБ-Русе Пламен Нунев, посочват от ГЕРБ.

  В речта си Доналд Тръмп призова към религиозна толерантност, но в същото време и към непримиримост към негативни явления като международният тероризъм. Тръмп заяви, че всички религии са важни и никой не бива да страда заради своята вярвания.

  „Трябва да си спомним за всички честни мюсюлмани, подложени на гонения от Ислямска държава, за всички християни и юдеи, които Ислямска държава преследва”, каза Тръмп.

  Различни участници в закуската разказаха за трудни периоди от своя живот, които са успели да преодолеят посредством вярата в Бог, със силата на духа и с вяра в човешкия хуманизъм. Националната молитвена закуска се организирана от Конгреса на Съединените щати.Молитвената закуска се провежда всеки първи четвъртък на месец февруари от 1953 г. насам.

  Първоначално замислена като религиозно мероприятие, днес Националната молитвена закуска е едноседмичен форум на политическия, социален и бизнес елит, по време на който се обсъждат глобални теми като религиозна толерантност, взаимопомощ, социални и икономически перспективи пред света.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg