• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Фрегатата “Смели” отплава за военно учение Sea Shield 2017
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: ВМС
  Снимка: ВМС

   

  Фрегата „Смели” от състава на дивизион патрулни кораби на Флотилия бойни и спомагателни кораби участва в учение на Военноморските сили на Румъния с международно участие – Sea Shield 2017, което ще се проведе от 3 до 10 февруари, съобщиха от ВМС.

  Учението ще се проведе във военноморска база Констанца, пристанище Констанца и Западната част на Черно море.

  За времето на море ще се отработват епизоди на море свързани с бойни действия против подводен противник, отразяване на атаките на въздушен и надводен противник, както и епизоди по търсене и спасяване и тактическо маневриране.

  Основна цел на учението е да се подобри оперативната и тактическа съвместимост между военноморските сили на съюзническите страни и участващите единици.

  Porter (4)Щатският ракетен разрушител „Портър” (USS Porter) също пристигна днес в Констанца за учението, се посочва в съобщение на пресслужбата на Шести американски флот. Дългият 154 метра ескадрен миноносец „Porter” идва в Черно море за втори път в рамките на по-малко от 10 месеца. През юни миналата година той бе за 3 дни във Варна.

  Разрушителят е оборудван с крилати ракети „Томахоук“ и система за отбрана „Иджис”. Екипажът на „Портър” се състои от около 300 моряци, от които близо 100 са жени, стана ясно при миналогодишната визита на разрушителя във Варна . Дама е и командирът на бойния кораб. Според капитан ІІ ранг Андриа Слау, „Портър” е най-добрият разрушител в Шатския флот.

  Снимка: ВМС

  Снимка: ВМС

  Снимка: ВМС
  Снимки: ВМС

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg