Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
„Красива България“: Община Девня кандидатства с три проекта за 400 хиляди
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: Община Девня
Снимки: Община Девня

 

С три проекта по програма „Красива България“ ще кандидатства Община Девня през 2017-а година, като самоучастието й възлиза на общо 200 хил. лева, съобщи кметът Свилен Шитов.

С първия проект, който е на стойност 165 хил. лева, Община Девня ще се сдобие с външен асансьор, а плочникът пред сградата на администрацията ще бъде ремонтиран. 50% е размерът на общинското самофинансиране по този проект. В своята дългогодишна история 4-етажната сграда на общината никога е нямала асансьор, което създава неудобства за общински служители, граждани и най-вече за трудноподвижните лица. Плочките пред сградата на местната власт са в окаяно състояние, а в източната част те са хлътнали и при преминаване на пешеходци подават.

Вторият проект, с който ще кандидатства общината, е на стойност 170 хил. лева и също с 50-процентно съфинансиране. Със средствата трябва да се оборудва изграждащият се обединен детски център за извънкласни дейности, който ще се помещава в сградата на бившата забавачка в кв. „Девня 1“.

С последния проект местната администрация иска да ремонтира голям апартамент в бл. 7 в квартал „Повеляново“, в който да обособи кризисен център за хора, останали без подслон. Стойността на този проект е 60 хил. лева, като самоучастието на общината е в размер на 30% от тази сума.

Снимка: Община Девня

Снимка: Община Девня

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *