Националите ни до 14 години с шанс за място на финалите на Европейската зимна купа

Спорт

05-02-2017, 13:35

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Диа Евтимова отново шампионка на двойки в Анталия

Националният ни отбор за юноши до 16 години победи с 3:0 Грузия във втората си среща от Европейската зимна купа в Киев (Украйна), информират от БФТенис. Диан Недев (ТК Шумен) се наложи над Лаша Киквидзе с 6:0, 6:1, а Васил Димитров (ТК 15-40) се справи със Саба Пуртселадзе с 2:6, 7:6, 6:4. На двойки Недев и Владислав Каражов (ТК Левски) също изиграха силен мач за 6:3, 6:0 срещу Дейвид Алиев и Киквидзе. Капитан на тима ни е Никола Николов. В неделя ще играем с Германия във финала на утешителния турнир.
 
България и Турция си размениха по една победа на Европейската зимна купа за юноши до 14 години в Анталия. Двата отбора спорят за място на финала в квалификационната група, което ще даде право на участие и във финалите на шампионата, които ще се проведат в Русия в средата на този месец. В първия сингъл Динко Динев (ТК Черноморец) отстъпи с 1:6, 1:6 на Орхан Юмур. След това Пьотр Нестеров (ТК Черно море Елит) възстанови равенството след успех с 6:2, 7:5 над Арда Азкара. В последствие заваля дъжд и решителната среща на двойки бе отложена за неделя. В тима е и Николай Неделчев (ТК Черно море Елит), а капитан е Крум Крумов.
 
Националките ни до 16 години, които също са в Анталия, в състав Розалина Юсева (ТК Дема), Беатрис Спасова (ТК Черно море Елит) и Тина Манолова (ТК Черно море Елит), с капитан Кристиян Илиев, днес почиваха, а утре ще играят с Русия.
 
Националките ни до 14 години ще играят за третото място на Европейската зимна купа в Раковник (Чехия). Днес нашите момичета отстъпиха с 0:3 на домакините, след като Никол Русева (ТК Престиж) и Дария Радулова (ТК Августа Траяна) загубиха срещите си на сингъл с 0:6, 1:6 съответно срещу Линда Фрухвиртова и Даря Видманова, а на двойки Радулова и Велизара Филева (ТК Албена) взеха шест гейма на Фрухвиртова и Катерина Манделикова - 2:6, 4:6. Капитан е Иван Петров. Припомняме, че вчера националките ни победиха Норвегия с 2:1. В неделя тимът ни ще играе с Ирландия.