• Варна
  5°
  тъмни облаци
  Влажност: 68%
  Вятър: 8m/s W
  Топ 10 имена на бебета във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Pixabay
  Снимка: Pixabay

   

  Кристиян и Виктория изместиха Иван и Мария сред най-популярните имена на бебета във Варна. Това сочат данните на регистъра за новородени в АГ болница за 2016 г. “Така скоро най-празнуваните и тачени именни дни като Ивановден и Гергьовден може да отидат в историята”, коментира управителят на СБАГАЛ “Проф. д-р Димитър Стаматов – Варна” – доц. д-р Емил Ковачев.

  През 2016-а сред водещите имена при родените момченца са още Александър и Никола, следвани от Йордан, Борис, Георги, Димитър, Даниел, Виктор, Николай, Симеон, Калоян и Божидар. Видно е, че липсват традиционни български имена като Петър, Стоян, Атанас и други.

  При малките принцеси, изплакали в болницата през миналата година, най-често даваните от родителите им имена са Никол и Крисия, следвани от Рая, Габриела, Ния, Карина, Дария, Стефани, Симона, Йоана и Моника. Прави впечатление, че кратките имена като Рая, Ния, Тея, Деа се предпочитат все повече и почти липсват Мария, Иванка, Димитричка, Стоянка и други.

  През месец януари 2017 г., отново първото място е за Кристиян, следван от Даниел за момчетата. При госпожиците София измества Виктория, поне засега.

  Човек не може да избира само две неща, през своя съзнателен живот: това са родителите и името си, но може да направи така, че да се гордее с него, коментира управителят на здравното заведение доц. р-р Емил Ковачев, дмн.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg