Трима от Ветово задържани за телефонни измами в Благоевградско

Крими

08-02-2017, 17:45

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Апелативният съд потвърди предаването на петима от Ветово на гръцките власти

Те са 26-годишен с инициали Д.Н., криминално проявен, регистриран за различни престъпления и осъждан, 25-годишна с инициали Д.Л. и 17-годишен

Служители на ГД „Национална полиция“ задържаха трима съпричастни към извършени телефонни измами. Операцията е проведена вчера под ръководството на Районна прокуратура – Гоце Делчев. В нея са участвали служители на ГДНП, колегите им от ОД МВР – Благоевград и Русе. В хода й са задържани трима жители на Ветово – 26-годишен с инициали Д.Н., криминално проявен, регистриран за различни престъпления и осъждан, 25-годишната с инициали Д.Л. и 17-годишен. Установено е, че схемата, по която са действали, е да звънят на случайно избрани телефонни номера, представяйки се за техни близки с искане на различни суми за: плащане на капаро за закупуване на климатици, печалба от томболи на различни магазини; необходимост от купуване на ваучери за мобилни телефони. Според първоначалните данни групата е действала основно в Благоевградска област. В хода на проведените действия по разследването, в тримата и обитаваното от тях жилище са намерени и иззети множество мобилни телефони и SIM-карти, имащи отношение към престъпната им дейност. При задържането им, единият от тях направил неуспешен опит да изхвърли ползваните мобилни апарати в горяща печка.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на тримата продължава.