Фандъкова се срещна с председателя на Общинския съвет на Виена

Томас Райндл е в българската столица по повод провеждащите се в София Дни на Виена

В срещата взеха участие зам.-председателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев, председателят на комисията по култура, образование, наука и културно многообразие Малина Едрева и общинският съветник Валя Чилова, съобщава пресцентърът на Столична община.

По време на разговорите бяха обсъдени успешни практики в областта на образованието, изграждането на образователна инфраструктура, интеграцията и публично- частното партньорство. Томас Райндл сподели конкретни примери за привличане на финансов ресурс и експертен капацитет от страна на частния сектор при изграждането на социални жилища и спортни обекти.

„Сътрудничеството между София и Виена е много сериозно. През последните години работим в няколко сфери за развитие на града –а екология, транспорт, култура, културно-историческо наследство и управление на културата. Това са темите, които ще бъдат разгледани по време на работните срещи на експертите в настоящите дни на Виена в София“, каза след срещата кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Виена е най-добрия град за живеене в света в много международни класации. Голяма част от нашите идеи са с подкрепата на колеги от Виена. В сферата на транспорта почти всичките идеи, които реализираме са консултирани с виенските експерти“, допълни още столичния кмет Фандъкова.

По време на Дните на Виена в София ще се проведе форумът „Градове на бъдещето“ в рамките, на които ще бъдат обсъдени темите: „Екология“, „Зелена система“, „Мобилност и иновации“, „Градска мобилност“, „Мерки за редуциране на автомобилния трафик в града“.