• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Деца ще готвят във Варна в Дните на здравословното хранене
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  „Здрави деца в България“ е образователна програма, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот в училище

  През 2017 г. традиционният Европейски ден за здравословно хранене и готвене с деца, организиран от Евро-Ток България (Европейското сдружение на професионалните кулинари) гостува на 6 от най-големите градове в България. С подкрепата на програма „Здрави деца“, финансирана от Нестле България, събитието ще зарадва над 1500 деца, които ще научат повече за балансираното хранене и активния начин на живот.

  EU Day BG

  В рамките на инициативата, професионални готвачи ще помогнат на децата да приготвят висококачествено здравословно меню, което след приключване на демонстрационното шоу-готвене ще имат възможност да консумират заедно със своите връстници. Основната идея на инициативата е да представи готвенето под формата на игра и да провокира интереса на децата към здравословното и балансирано меню.

  Заедно с децата в готвенето ще вземат участие редица представители на правителството и местната власт, известни телевизионни водещи и популярни български спортисти. За финал на всяко от събитията са предвидени и подходящи за възрастта спортни активности и състезания.

  EU Day BG Yovchev

  Европейските дни за здравословно хранене и готвене с деца ще се проведат в седмицата 13-17 февруари от 11:00 часа във Варна, Бургас, София, Стара Загора, Русе и Велико Търново. Инициативата стартира на 14 февруари във Варна, домакин е Междунродното френско училище.

  „Здрави деца в България“ е образователна програма, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот в училище. Програмата е финансирана от Нестле България и се осъществява с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването, Столична община, Българската асоциация за изследване на затлъстяването и на съпътстващите го заболявания (БАСОРД), Българската федерация по гимнастика и Евро-Ток България. Като част от ангажимента на Нестле за подобряване на хранителните навици и насърчаване на активния начин на живот в училище и в рамките на програмата „Здрави деца в България“, през 2017 г. Нестле България планира да предостави специална награда за най-активно училище. В рамките на проекта компанията ще предостави награда на стойност 15 000 лева, която да бъде използвана за подобряване на условията и материално-техническата база в училищата.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg