• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  В Токио рециклират стари телефони в медали за Олимпиадата през 2020 г.
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  tokyo-1536844_960_720

  Десетки хора се събраха пред сградата на столичната община в Токио, за да дарят старите си мобилни телефони. Те ще бъдат рециклирани в медали за Олимпийските игри, които ще се проведат в града през 2020-а година. Целта на организационния комитет е да събере 8 тона метал от остарелите мобилни телефони и малки домакински уреди.

  Кампанията, която е първа по рода си за Олимпийските игри, ще извлече 40 кг злато, 2930 кг сребро и 2994 кг бронз. Те ще са достатъчни за направата на всички 5000 олимпийски и параолимпийски медали. Повечето японци подкрепят идеята. “Дойдох тук днес, защото мисля, че е страхотно, че старият ми телефон може да се превърне в медал за Олимпийските игри през 2020-а”, заяви 55-годишната жителка на Кавасаки Хироми Сакушима.

  Развълнува ме мисълта, че нещо от моя дом може да бъде част от медалите. Това ще са първите олимпийски игри, които ще гледам, каза 18-годишният Хироки Ямашита, който живее в Токио и донесе за кампанията 17 телефона от семейството си. Кметът на Токио Юрико Койке също дари три нейни стари телефона на кампанията и коментира: Започнахме този проект с цел да рекламираме устойчивостта, както и да създадем чувство на пряко участие в игрите в Токио през 2020-а. Наистина е вълнуващо, че вашите мобилни телефони ще бъдат част от олимпийските и параолимпийските медали.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg