• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Над 20% повече пътници са кацнали на Летище Варна през 2016-а
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Снимка: © Varnautre.bg/ архив

  „През 2016 г. на Летище Варна са били обслужено повече от 1,6 милиона пътници, което е ръст с 21% за година“, съобщиха от компанията концесионер „Фрапорт туин стар еърпорт мендижмънт“.

  Чужденците, които са посетили Варна миналата година са предимно от Германия, Русия, Полша, Великобритания, Израел, Иран и други, по данни на компанията.

  В Бургас пък са кацнали близо двойно повече – над 2,8 милиона туристи  за 2016 г., което ръст от 22% на годишна база. На южното черноморско летище пристигат най-много туристи от Русия, Германия и Великобритания.

  От юли на Летище Варна „Уиз Еър“  ще открие новата си база, освен това Райънеър от октомври 2017 г. започва да изпълнява полети от Брюксел до Варна два пъти седмично. „Изиджет“ също започва да изпълнява полети от Германия към Варна от юни 2017 г.

  2 коментара

  1. Александър

   Хубава новина. Въпреки че ми се струва че този туристически наплив е продиктуван от ситуацията в Украйна и Турция но да се надяваме, че и този сезон ще бъде поне толкова силен.

  2. виделина

   Еее колко време ще го дъвчем това ? Това не променя факта ,че на служителите се плащат мизерни заплати! И че има текучество на персонал . . .

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg