• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  922-ма варненци обявиха дадени и взети от приятели заеми
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  НАП-Варна

  922 варненци са декларирали пред приходната агенция във Варна заеми над 10 000 лева, които са получили или предоставили на свой близки през изминалата данъчна кампания на 2016 година.

  От НАП Варна напомнят, че пред приходната агенция трябва да се обявят както предоставените, така също и получените от физически лица заеми. В декларацията за доходите, която се подава до 2 май тази година, се посочват предоставените или получените парични заеми през 2016 година, ако общият им размер надхвърля 10 000 лева и към края на годината част от тях са остават непогасени. Кредитите за пет години назад, които са дадени на роднини и приятели или са получени от тях, също трябва да се декларират, ако общият размер на остатъците към 31 декември 2016 година е над 40 000 лв.

  Срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите изтича на 2 май 2017 г. (30 април е в неделя, а 1 май е почивен ден). Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път, без електронен подпис. За целта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офис на НАП.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg