Заловиха пияни и дрогирани водачи

Образувани са бързи полицейски производства

За три случая на заловени водачи на коли, карали след употреба на алкохол и наркотични вещества, съобщават от ОД на МВР в Добрич.

Снощи, около 22:30 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Нисан” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2.06 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Л.И. (56 г.) от град Тервел.

 Вечера, около 13:20 часа по ул. „Батак” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с варненска регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични вещества, цифровата индикация отчита положителен резултат за употреба на наркотичните вещества канабис и амфетамин.  С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения И.К. (21 г.) от град Добрич.

 Също снощи, около 22:15 часа по ул. „Дунав” в  Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични вещества, цифровата индикация отчита положителен резултат за употреба на наркотичните вещества канабис и амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан К.Г. (22 г.) от с. Плачи дол.

По трите случая са образувани бързи полицейски производства.