• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Търсят се ученици за зимно предизвикателство
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  varnautre.bg
  varnautre.bg

   

  Община Варна се включва в отбелязването на инициативата “Зимно предизвикателство”. Проявата ще се проведе на 27 и 28 февруари (понеделник и вторник) от 14.00 часа на Ледената пързалка в общинския спортно-развлекателен комплекс „Младост”.

  По случай спортният празник е отправена покана към директорите на училищата, да излъчат представителна група до 20 ученици III-VI клас, които да се включат в отбелязването на този ден и да се запознаят с част от зимните спортове.

  В деня за отбелязване на Зимното предизвикателството ще има изпълнения на състезатели по фигурно пързаляне, демонстративен мач по хокей на лед и безплатно ползване на съоръжението в рамките до 15.30 часа за присъстващите ученици.

  Проявата е без състезателен характер, а целта на този спортен празник е да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на зимни спортове. Предизвикателството е организирано така, че да осигури безплатен достъп на желаещите ученици до зимната ледена пързалка и безплатни кънки.

  Организаторите са предвидели награди за участващите деца. Проявата се провежда се от 1994 г., всяка година през месеците февруари и март, като се реализира във все повече градове и зимни курорти на страната ни и включва различни видове зимни надпревари с атрактивни и привлекателни конкурсни елементи.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg