• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Циганка от Каменар, набила лекарка от Спешна помощ, получи условна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Каменар

  Районeн съд във  Варна осъди циганка от Каменар за причиняване на телесна повреда на лекарка от Спешния център. 48-годишната Звезда А., се призна за виновна по повдигнатото й обвинение, че вечерта на 6 август миналата година ударила в лицето и причинила лека телесна повреда на медицински специалист (дежурна лекарка) от Център за спешна медицинска помощ – Варна, при и по повод изпълнението на функциите й.

  Спешният екип пристигнал с линейка на адреса на подсъдимата в село Каменар, след позвъняване от нейна страна на тел.112, за оказване на помощ на мъжа, с който живеела на семейни начала. Докато преглеждала болния, лекарката задавала въпроси на подсъдимата относно състоянието му, но се наложило да повтори на по-висок тон, заради вдигания силен шум от децата в дома.

  В този момент болният пациент заплашително вдигнал юмруци срещу лекарката, като започнал да й държи сметка за високия тон. Тогава тя се изплашила и излязла извън къщата, но била подгонена и настигната от подсъдимата, която й нанесла удар в лицето преди да успее да се качи в линейката. В резултат на удара лекарката получила кръвонасядане по вътрешната повърхност на бузата, обусловило чувство на болка и страдание.

  В съдебна зала днес подсъдимата призна вината си и постигна споразумение с прокуратурата, което съдът одобри. 48-годишната Звезда А. беше осъдена на 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg