• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Липсата на глоби води до смърт
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Tsar_Osvoboditel

  Липсата на контрол от органите на реда по улиците на Варна става все по осезаема, което води до трагични инциденти, алармираха от Международна асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи. Доказателство за това е поредният случай със загинал на бул. “Цар Освободител”, преди кръстовището с ул. “Отец Паисий”, в посока изход на града, станал в последния ден от януари.

  Тогава автобус от масовия градски транспорт причини смъртта на 67-годишен таксиметров шофьор, който извършвал ремонтни дейности по таксито си, спряно в разрез с правилата за движение в дясната пътна лента. По време на автопроизшествието, в дясната лента е имало и други неправомерно паркирали коли, но дори тогава полицаите не са наложили глоби.

  Въпреки тежкият инцидент, до който се стигна заради липсата на контрол от страна на КАТ и общинска полиция, във въпросната лента на “Цар Освободител”, автомобилите продължават да спират неправомерно.

  Платното отдавна е превърнато в паркинг за хората от жилищните кооперации, както и за служители и клиенти на учрежденията и заведенията в близост. КАТ и общинска полиция обаче нехаят.

  От Международна асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи апелират към органите на реда да следят за спазването на правилата за движение, особено в подобни опасни участъци, които са предпоставки за тежки произшествия. От организацията призовават и шофьорите, да спазват правилата, за да запазят собствените си живот и здраве.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg