• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Родителски срещи отлагат първата чашка сред децата
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Roditelski sreshti Varna

  Разговорът за алкохола и отлагането на първата консумация събра за втора поредна година учители и психолози в Бургас и Варна. “Алкохолът е вход към порастването, много често за младите хора той е не толкова интересен заради самата консумация, колкото за да направят нещо така дълго забранявано“, споделя опита си Яна Алексиева – психолог от Асоциация “Родители”.

  Някои от учителите разказаха за своя опит с нетрадиционните родителски срещи, а други поканиха специалистите за разговор с родителите. „Когато за първи път предложих на родителите такава среща, те се стреснаха от различния подход. След като дойдоха, веднага им хареса и се почувстваха много комфортно с разговора и идеята“, сподели Северин Хаджен, педагогически съветник СОУ „Христо Ботев“ в град Карнобат.

  “Превенцията на ранния прием на алкохол сред непълнолетните е наш приоритет. Вярваме, че това е най-устойчивият механизъм за намаляване на консумацията в израстването“, споделя екипът на спиритсБЪЛГАРИЯ – асоциацията на производителите, вносителите и търговците на алкохол.

  В предстоящите месеци програмата ще се завърне по Черноморието за поредица от срещи по темата.

  Програмата „Родителски срещи: Малки разговори на големи теми“ се провежда от спиритсБЪЛГАРИЯ – асоциацията на производителите, вносителите и търговците на алкохол, в партньорство с МОН, РУО, ДАЗД и Асоциация „Родители“.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg