• Варна
  9°
  тъмни облаци
  Влажност: 57%
  Вятър: 5m/s WSW
  Лекоатлети-аматьори обикалят Радио Варна в щафета
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  shtafeta-radio-varna-2

  54-ата Лекоатлетическа обиколка ще стартира от 12 ч. на входа на Морската градина

  Традиционната щафетна обиколка на Радио Варна ще се проведе на Националния празник на България – 3 март. 54-ото издание на надпреварата ще стартира от 12 ч. в петък. Старт-финалът ще е на входа на Морската градина. Регламентът включва мъжки и женски отбори от 5 души в различни възрастови групи.

  Лекоатлетическа щафетна обиколка на Радио Варна е една от най-старите у нас, се цели развитието на спорта сред младите хора в морската столица и региона.

  Събитието е за лекоатлети-аматьори и всеки, който желае, може да се включи – записването на отборите става непосредствено преди старта. Право на участие имат всички желаещи, като първата възрастова група включва деца от 4-ти клас и нагоре.

  Щафетата си остава вече половин век най-масовата спортна проява за непрофесионалисти във Варна и областта. На 3 март 2016 година на стартовата линия имаше близо 350 състезатели от 66 отбора от 19 варненски училища. Участваха още един работнически колектив, пет студентски отбора, 4 отбора ветерани и два – военнослужещи.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg