• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Около 120 деца се включиха в дните на Зимно предизвикателство
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Ледена пързалка

  Около 120 деца от 8 училища се включиха в деня на Зимно предизвикателство, които Община Варна отбеляза на 27 и 28 февруари в Ледената пързалка в ОСРК „Младост”. Проявата нямаше състезателен характер, а целта бе спортния празник да популяризира активния и здравословен начин на живот чрез практикуване на зимни спортове.

  Организатор на събитието е Дирекция „Спорт”, при Община Варна със съдействието СК „Ледени спортове”, СК „Одесос“, по инициатива на Българска Асоциация „Спорт за всички”.

  На откриването на събитието присъстваха представителите на дирекция „Спорт“, Община Варна Кристиан Димитров – директор и Данчо Илиев – главен експерт, поздравление към участниците поднесе и Иван Иванов – старши експерт по ФВС към РУО – Варна.

  В дните за отбелязване на Зимното предизвикателството имаше изпълнения на състезатели по фигурно пързаляне, демонстративен мач по хокей на лед, представени от спортните клубове по ледени спортове. След което всички присъстващи деца имаха възможност безплатно и с помощта на треньори и инструктори да ползват съоръжението в рамките на един час за свободно пързаляне.

  Организаторите раздадоха предметни награди на всички присъстващи деца участници.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg