• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Електронни услуги в институциите и без опашки
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Лиляна Павлова: Ще прехвърлим тежестта на бюрокрацията от гражданите към администрацията

  Ще прехвърлим тежестта на бюрокрацията от гражданите и бизнеса към администрацията. В програмата си ГЕРБ предвижда лесен достъп до електронни услуги и нов механизъм на взаимодействие между институциите, който да спести на хората чакането по опашки. Това коментира Лиляна Павлова, водач на листата на ГЕРБ с кандидати за народни представители. Днес тя се срещна с представители на бизнеса в гр. Аксаково, с които обсъди възможностите за намаляване на административната тежест.

  IMG_4885

  Заели сме с амбициозната задача да реформираме бюрократичната система, така че държавата и общините сами да набавят документите, които досега са изисквали от гражданите, обясни Павлова. По думите й ГЕРБ предлага и въвеждането на т.нар. мълчаливо съгласие. „Ако чиновниците бавят отговор, ще се приеме, че администрацията е уважила съответното искане на хората”, обясни водачът на варненската листа.

  Заедно с кандидатите за народни представители Павел Христов и Веселин Цонев, както и с кмета на Аксаково инж. Атанасов Стоилов, Павлова посети завод “Инхом 98”. Компанията произвежда чугунени отливки за производство на стъклени бутилки за различни видове напитки и е единственото предприятие у нас с подобна дейност.

  Собственикът на завода сподели, че с намаляване на бюрокрацията инвеститорите ще могат по-бързо да преоборудват предприятията си.

  „Работим за електронно управление, което ще спести на хората и време, и средства, и нерви. Реформата, която започнахме, включва всички аспекти на комуникация между ведомствата, между служителите или между администрациите”, обясни Павел Христов, който е IT-мениджър.

  Лиляна Павлова подчерта, че усилията да се намали бюрократичната тежест са важна част и от борбата с корупцията.
  Работодателите повдигнаха въпроса и за доизграждането на автомагистрала „Хемус”. „Ускореното й завършване остава наш ключов приоритет, ако получим доверието на избирателите. В следващите месеци трябва да стартира изграждането на отсечката от Белокопитово до Търговище, както и тази от Ябланица до Боаза”, разясни Лиляна Павлова.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg