• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Дуалното образование осигурява квалифицирани кадри за бизнеса
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  В момента инвеститорите сами търсят решения, договаряйки паралелки с кадри, които са им необходими

  ГЕРБ предлага засилване на диалога с бизнеса и въвеждане на дуалното образование спрямо потребността на пазара. Така водачът на варненската листа на ПП ГЕРБ Лиляна Павлова коментира проблема с липсата на квалифицирани кадри, който обсъди с Теодора Палазова, собственик на модна фабрика „Теодора”.

  IMG_4836

  Заедно с кандидатите за народни представители Павел Христов и Веселин Цонев и с кмета на гр. Аксаково Атанас Стоилов, Лиляна Павлова посети една от трите фабрики на фирмата.

  „Шивашката професия е специфична и изсква специално обучение, но младите хора в региона предпочитат да се реализират в други сфери”, сподели Теодора Палазова.

  „Преодоляването на подобни проблеми и придобиването на специалности са именно решението, което ГЕРБ предлага в предизборната си програма с акцент върху образованието. В момента инвеститорите сами търсят решения, договаряйки се училища да обучават паралелки с кадри, които са им необходими”, изтъкна Павлова и разясни ролята на дуалното образование за преодоляване на дефицита на квалифицирана работна ръка.

  Шивашката фирма, в която работят над 200 души, се намира в един от най-динамично развиващите се райони на Варненска област – гр. Аксаково. С производството са ангажирани средно по 60 души във всяка от трите фабрики. Продукцията е предназначена изцяло за външния пазар – Франция, Италия и скандинавски страни и има сключени договори със световни водещи дизайнери.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg