Над 15 души са задържани след сбиване в градския транспорт

Действията са предприети преди футболната среща между Левски и ЦСКА

„Има инцидент със сбиване между фенове в автобус на градския транспорт пред сграда в центъра. Задържани са над 15 лица, с които се работи за изясняване на съпричастност. Това съобщи директорът на СДВР ст. комисар Младен Маринов за предприетите мерки преди футболната среща между отборите на Левски и ЦСКА на Националния стадион „Васил Левски“, съобщава пресцентърът на МВР.

„Има инцидент и на сборния пункт на Левски на бул. „Тодор Александров“, където един от феновете се е самонаранил с бомбичка“, обясни той и допълни, че фенът е наранен леко и няма опасност за живота му. „Полицейското присъствие е засилено. Значителен полицейски ресурс е ангажиран, включително и сили от дирекция „Жандармерия““, заяви ст. комисар Маринов.

„Навсякъде, където има струпване на хора ще има и полицаи преди началото и след края на срещата“, посочи той и уточни, че шествията и на двата клуба вече са се събрали. „Шествията са изцяло съпровождани от полицейски сили с цел да се разминат във времето, за да не станат сериозни сблъсъци. И в двете шествия има над 1000 души“, каза още Младен Маринов.