Д.Добрев: Политиците трябва да се съобразяват когато говорят за границата

Делян Добрев към Йончева: Да вземем стълба и да пробваме колко е разградена границата ни с Турция?

Кандидатите за депутати Делян Добрев от ГЕРБ и Елена Йончева от БСП коментираха в сутрешния блок на Нова телевизия критиките на Турция към България за ограничените секции за гласуване. Според Йончева трябва да се отговори, но Добрев смята, че не е нужно. Той поясни, че трябва обаче да запазим добрите си отношения със съседната ни страна. Добрев съобщи, че съвсем скоро турска фирма ще открие завод в Хасково и ще се даде работа на 350 души. 

„Това ги интересува хората – работа“, заяви кандидатът за депутат от ГЕРБ. 

Добрев и Йончева коментираха и темата за бежанците и оградата по границата ни с Турция. Според журналистката, която сега е кандидат за депутат на левицата, границата ни е разграден двор. Добрев обаче й каза, че трябва да се съобразяват като политици какво говорят за охраната на границата ни и й напомни, че това е държавна тайна. 

Той й предложи да отидат в Одрин, да купят стълба и да се опитат да прескочат оградата по границата ни. „Ще ни арестуват обаче километри преди границата ни“, заяви той. 

На въпрос на Виктор Николаев дали ще се качи на стълба, Йончева отговори: „Оставете това и ни дайте възможност да говорим“. 

„Да пробваме“, й каза Добрев. „Вие говорите несериозни неща. Къде са мигрантите? Къде са стълбите по оградата ни с Турция?“, попита той. 

„Можем да се пробваме и с в овчарски скок да прескочим границата или да прокопаем тунел. Несериозни неща говорите. Кажете, че границата се управлява, както трябва и няма мигранти. В последните 6 месеца няма мигрантски натиск“, заяви категорично Делян Добрев.