• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  NASA представи нова визия за човешка база на Марс
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  ©Pixabay
  ©Pixabay

  Експертите посочват 2117 г. за начало на Project Eagle – 82 земни години след първата човешка мисия до Червената планета (видео)

  Да създадеш човешка колония на Марс не е лесна задача. Проектът е скъп и за да го реализираш се иска визия. Ето защо учените от NASA са потърсили неочакван съюзник за това в лицето на студио за видео игри. Следвайки техническите съвети на експертите от агенцията, канадците от Blackbird Interactive са създали нова визия за това как може да изглежда първата ни постоянна база на Червената планета, пише Venture Beat.

  Проектът, наречен Project Eagle, се ръководи от Джеф Норис, основател и директор на Офиса за иновации в мисиите към NASA. Съгласно интерактивния модел, колонията ще бъде разположена в кратера Гейл в подножието на Маунт Шарп, близко до мястото, където за пръв път каца марсоходът Curiosity. Експертите посочват 2117 г. за начало на Project Eagle – 82 земни години след първата човешка мисия до Марс.

  Използвайки енджина от собствената си игра Homeworld: Deserts of Kharak, студиото пресъздава визията за колонията и заобикалящата я среда. В добавка, NASA предоставя снимки от камерата HiRise на борда на Mars Reconnaissance Orbiter, както и консултира за различните предизвикателства и ограничения пред изграждането на колонията и добиването на материалите. В завършен вид базата трябва да бъде дом на 6000 души.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg