• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Започна пролетният дял на областното първенство по футбол (фоторепортаж)
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

   

  036-IMG_1955

  Днес започна първият кръг от пролетния дял на областното първенство на Варна по футбол. Бившият спортен министър Красен Кралев посети и трите срещи, които се проведоха днес: Тополи – Атлетик Провадия, Овеч Провадия – Момчилово и Ботев Брестак  – Бозвелийско.

  Кралев, койтo е и кандидат за народен представител от ГЕРБ, поздрави футболистите с началото на първенството и подари екипировка на всеки един от отборите. Ботев Брестак получи и купата за най-добър отбор на област Варна за 2016 година.

  087-IMG_2073

  Бившият министър, който бе дълги години и президент на професионалния Черно море, се радва на голяма популярност и уважение сред футболните среди, поради факта, че по време на неговия мандат държавата за първи път от 25 години даде пари на футбола. През 2015 година бяха инвестирани 1 млн. лева в игрища, за провеждането на Европейското първенство по футбол за юноши U17, а през 2016  бе създадена програма за подпомагане на детско-юношеския футбол с годишен бюджет 1 млн. лева. През 2017 програмата бе продължена, като бюджетът ѝ нарастна с допълнителни 200 хиляди. Правителството на Борисов също отпусна средства за ремонт на стадионите в Русе, Горна Оряховица и Варна, а министерството финансира и реконструкция на стадионите в Ямбол и Хасково, както и тренировъчни терени за школата на Локомотив София.

  През следващия уикенд обиколката на Кралев по стадионите на Варненска област продължава.

  ФОТОРЕПОРТАЖ

  3 коментара

  1. Иван Иванов

   Какво стана със стадион Тича, бе авер:-)
   Мълчим като насрани…..

  2. 1918

   За две години три пилона, малко ли е? На изборите пак ще каже, че стадиона ще е готов в най-кратки срокове.

  3. кореняк

   КОИ СТАДИОНИ СПЕЦИАЛНО ВЪВ ВАРНА ЩЕ ОБИКАЛЯ НЕ МИ СТАНА ЯСНО??????????? АКО НА СЕЛСКИТЕ РАЗОРАНИ НИВИ ГЕРБАДЖИЙСКИЯТ ШОПАР ВИКА СТАДИОНИ , ТО Е ДРУГ ВЪПРОС!!!!!!!!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg