• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варненски ученици изнасят концерт с 66-годишна история
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: НУИ "Добри Христов"
  Снимка: НУИ “Добри Христов”

   

  Ще бъдат изпълнени творби на А. Вивалди, Дж. Перголези, Л. ван Бетховен, Ф. Менделсон, Ф. Шопен, Х. Виенявски, Сен-Санс, Ян Сибелиус, Д. Попер и Е. Сежурне

  Традиционният концерт на ученици от Национално училище по изкуствата „Добри Христов” в качеството им на солисти на Симфоничния оркестър, под диригентството на маестро Милен Апостолов ще се проведе на 17 март (петък) от 19 ч. на сцената на Държавна опера – Варна.

  Тази традиция на музикално изпълнителство започва през далечната 1951 година и се провежда до ден днешен всяка година без прекъсване.

  В концерта ще бъде представен широк спектър от музикални стилове и епохи – от барока, през класиката и романтизма до музиката на ХХ век, като ще прозвучат произведения за класически музикални инструменти и класическо пеене. В програмата ще бъдат изпълнени творби на А. Вивалди, Дж. Перголези, Л. ван Бетховен, Ф. Менделсон, Ф. Шопен, Х. Виенявски, Сен-Санс, Ян Сибелиус, Д. Попер и Е. Сежурне.

  Този концерт е една от най-значимите концертни изяви на Национално училище по изкуствата „Добри Христов” – Варна, в която ще участват най-добрите възпитаници на училището от класическите музикални специалности, удостоени с професионалната чест да поддържат традицията на първоучителите си и да се представят като солисти на Симфоничния оркестър на Варненската опера, в чийто оркестрантски състав преобладават бивши ученици на училището.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg