Силните от ГЕРБ в открита среща с представителите на сериозния бизнес

Томислав Дончев, Димитър Николов, Ивелина Василева, Жечо Станков и Димитър Бойчев чуха думата на производителите в региона

Без реален бизнес, няма как да има реален ръст на икономиката,  а не го ли постигнем, няма как да очакваме промени. Ето защо нашата програма цели държавата да не бъде в тежест на бизнеса и на инвеститорите. Това каза на среща с представителите на най-сериозните фирми в Бургаска област икономическият експерт на ГЕРБ и бивш вицепремиер Томислав Дончев.  По думите му, в държавата в стремежа си да се грижи за правата на гражданите и работниците понякога губи баланса. Успоредно с това не всеки ръководител успявал да овладее администрациите си. Заради това се налагало значително намаляване на режимите и минимално допускане на човешкия фактор.

Ще се опитаме да направим такива реформи, с които да облекчим вашата работа. Ако трябва да бъдем честни държавата в повечето случаи пречи“,  каза Дончев.

Тази вечер той се срещна с представители на най-големите фирми от региона. Форумът събра бизнесмени, които осигуряват няколко хиляди работни места. Имаше представители на КРИБ, Строителната камара, както и други работодателски организации.
Основните им притеснения бяха, че държавата излишно ги натоварва с допълнителна бюрокрация и рестриктивни режими, които позволяват на чиновниците да извършват натиск върху бизнеса им.

По време на срещата ексминистърът на екологията и водач на листата на ПП ГЕРБ за Бургас - Ивелина Василева, която получи най-висока оценка за работата си в кабинета Борисов, представи всички резултати, които правителството е успяло да свърши в полза на развитието на бизнеса, регионите и в посока екоинфраструктура за привличане на инвестиции.