Москва не знае за предстояща визита на Тилърсън

Свят

21-03-2017, 10:50

Снимка:

wikimedia commons

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Рекс Тилърсън ще посети Русия

"Не зная нищо за посещение на американския държавен секретар в Москва", каза Сергей Рябков

Руският заместник-външен министър Сергей Рябков каза, че не е чувал за евентуално посещение на държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън в Русия, предаде РТ.

Официални източници източници във Вашингтон съобщиха вчера на Ройтерс, че Тилърсън смята да пропусне срещата на външните министри от НАТО в началото на април и да остане в САЩ заради предстоящото посещение на китайския президент Ши Джинпин. След това държавният секретар щял да ходи в Русия. Източниците дори назоваха и дата за тази визита - 12 април.

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова не потвърди, но и не отрече съобщенията за предстоящо посещение на държавния секретар в Москва. "Ние обаче безусловно сме удивени от постоянното изтичане на поверителна информация от Вашингтон", каза Захарова. Тя призова американския политически елит най-накрая да реши дали руски хакери отново са проникнали в сървърите на Държавния департамент или заплахата за информационната сигурност на Съединените щати всъщност е вътрешна.