• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Конкурс за скулптура „Докосване на природата“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  скулптура „Докосване на природата“

  Творци от цяла България ще работят с русенски варовик на “Св. Св. Константин и Елена”

  Най-старият български черноморски курорт “Св. Св. Константин и Елена” отново ще се превърне в арт ателие на открито. Това ще стане по време на III пленер-конкурс по скулптура „Докосване до природата“.

  Културното събитие ще се проведе от 4 до 21 май, а организаторът – Фондация „Св. Св. Константин и Елена“, започна набирането на творчески проекти за новото издание на скулптурния симпозиум. До 11 април творци от цяла България могат да кандидатстват за участие в пленера, като представят авторски идеи за скулптура в камък. Скулпторите ще работят с русенски варовик. Като продължение на тематиката от първите два пленера за връзката между морето, земята, природата и хората, тази година творческата задача към авторите е „Морско дъно“.

  Проектите трябва да бъдат визуализирани под формата на скица, рисунка или снимка на макет и придружени с кратко описание на идеята. Към проектите трябва да бъде приложено и описание на постаментите, на материалите за укрепване и консервация, за да може творбата да бъде представена в завършен вид в парковото пространство на курорта. 5-те творби, които ще бъдат реализирани на третия пленер, ще бъдат определени след журиране.

  Пълната информация за пленера и необходимите документи за кандидатстване могат да бъдат намерени на http://foundation.bg/event/bg/131.

  Документация за участие в конкурса ще се приема на и-мейл foundation@stconstantine.bg, на електронен или хартиен носител по пощата или по куриер, на адрес: Фондация „Св. Св. Константин и Елена“, к.к. Св. Св. Константин и Елена, Административна сграда, Варна 9006.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg