Борисов: Носят факли върху буре с барут

След изборите ще бъде тежко заради това, което се случва на границата

Щадях ушите на хората, за да не кажа много неща, обяви Бойко Борисов на старта на интервюто си пред bTV в последния ден от предизборната кампания.

"Направихме си изводите от изборите за президент. Тогава аз бях далеч от кампанията ни, която бе вяла. Сега се събрахме 35 души, чухме хората и има настроение. В Пловдив беше много хубаво, усетих енергията", продължи лидерът на ГЕРБ.

"За нас власт означава демокрация, а не да се държим на власт", продължи лидерът на ГЕРБ. "Властта не е за нас, ние не управляваме, а градим. Ако хората пожелаят - имат право да гласуват. Имаме възможност да продължим в по-добра конфигурация", каза още Борисов. "Няма по-ценно от демокрацията. Ако има стабилност, ще има милиарди. Направихме референдума с изборите, за да пестим пари. Сега за мен, като демократ, е важно какво ще решат хората", каза Борисов.

"При нас няма обещания, а цифри. Какво е при БСП? Обещават, а не казват - колко са децата, пенсионерите. Всеки път като сме събрали пари от контрабандата, давахме на пенсионерите. Сега ме увериха, че можем да даваме заплатите на бабите и дядовците, когато родителите работят", коментира лидерът на ГЕРБ.

"Пази Боже, обещанието на БСП за децата да се сбъдне. Как ще ни правят децата?", попита Борисов. "Да не се шегуваме. Живеем в ужасно време. С неща, които могат да докарат проблеми на България. Сега не ми е до шеги. Ако искат хората - да си избират БСП и да им правят деца", каза още бившият премиер.

"Следваме модел. Няма как иначе да се вдигнат пенсиите. Ако някой пенсионер каже, че при БСП е бил доволен, ще се съглася", заяви Борисов. "Аз съм убеден, че едно от средствата да останат най-добрите, е да се вдигнат заплатите на учителите. Много директори или учители са принуждавани заради парите да пускат учениците. Но затова казваме, че родителите, които не позволяват на децата да учат, не трябва да вземат социални. Защото детето пак ще бъде на помощи или ще стане престъпник", отсече бившият премиер.

"Парите трябва да се вдигнат на военните, полицаите, държавните служители, но само като има приходи. Тези, които са се пробвали да правят далавери от мое име, давал съм ги на прокурор. Вижте не търпя да ми се говори. Само като сбърча чело и стига до тук. Не съм ви чул добре до този домент. Аз съм бил обиран два пъти у дома. Взели са ми покъщина. Телевизори, но като станах главен секретар доста от тези хора ги прибрахме", продължи лидерът на ГЕРБ.

"Трябва да се прекрати. Хванаха онзи ден човек с 19 дела", закани се Борисов. "Ако бях главен секретар на МВР щях да стоя по селата и да хвана всички престъпници. Затова даваме право на бивши служители да извършват такава дейност. Към 800 такива има. Нещата станаха накрая, защото имаше трудно мнозинство в Парламента. Не можеше всичко да стане за една година. Какво ли не правихме. Има още много неща, в които ни упрекват и с право. Бюрокрацията. Сега ще пратим много хора и с камери и всеки патрул ще има такъв маршрут, че да мине през всяко населено място", заяви Борисов.

"Не ми е приятно, че България се свързва с корупцията. Винаги съм казвал - няма компромис с никой. Чувството, че има ненаказаност е много страшно. Затова ще направим звено като в Румъния, което да действа", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Не виждам с какво да се извинявам на Елена Йончева. Аз иначе съм готов да се извиня на всеки. А тя обижда, а сега говори, че съм я нападал като журналист. Една слива съм откъснал и още ми държи. Бях в четвърти клас. Стига сме занимавали хората с тези жълтении", отсече Борисов. "Извинявам се на хората, че ме гледат, но те пощуряха за един месец. Нинова ме обвинява защо съм върнал властта! Имало натиск с бежанците? Как нали там провеждахме учения, бяха министри от Австрия, Унгария, европейски комисари дойдоха да пазят. Само неистини. ДОСТ е още една неистина. На изборите за президент ДОСТ и ДПС си провериха електората. На втория тур едните си избраха Цачева, а другите Радев. Искаха да си видят силата. ГЕРБ при никакви условия няма да прави коалиции с ДОСТ или ДПС", заяви бившият премиер.

"След изборите ще бъде тежко заради това, което се случва на границата. Носят факли върху буре с барут. ДОСТ прекалиха с автобусите, маршовете. Върнаха възродителният процес. А това, което случва на границата ще донесе проблеми. Ердоган заплашва Германия. Имат силна икономика и армия. А това лесно надделява в последно време. От едната страна на България е Косово и знаме какво става там, виждаме и Крим. Видеоматериалите от границата ще отвратят Турция. Подкрепям президентът Радев за твърдата позиция. Преди бях спокоен заради Варшавския договор. Но сега съм притеснен заради ДОСТ. Какво ще стане, ако някой реши да се отдели и забие знаме? Ще дойдат Ал Джазира, кой ли не", предупреди Борисов.