• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Пътешествие във времето. Споделете история за доброто!
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  katedrala

  Карин дом ще открие вдъхновяваща експозиция в сградата си по своя проект “Посланици на доброто”. На запалените любители на природата ще предложат уроци по ботаника и орнитология в градината на Карин дом.

  “Включете се в нашето пътуване във времето и споделете Вашата история. Разкажете ни за интересни събития и личности, оставили спомен с добрите си дела, за да ги направим достояние на повече хора и вдъхновим следващите поколения”, призовават от Карин дом.

  Тази историческа препратка и среща с историята на видни български дарители и филантропи, ще покаже примера, родолюбието и дарителството през годините във Варна.

  “Ще се стремим не само да обогатим историческите познания на децата, младежите, всички наши съграждани и гости на Варна, но и да покажем, че всеки може да твори добро, а силата да даряваш и умееш да обичаш се възпитава още от семейството”, обясняват организаторите.

  Експозицията ще заложи на интересни факти и събития от живота на фамилия Станчови, които ще бъдат пресъздадени по интерактивен начин. Ще има разкази за потомствения дипломат, филантроп и вдъхнал живот на идеята “Карин дом” – Иван Станчов.

  “Помогнете ни да съберем още интересни факти и истории за доброволчество и благотворителност, свързани с град Варна!

  Сигурни сме, че знаете или сте чували разказите за истории и постъпки на хора, които са допринесли за промяна в града, сега или преди десетилетия? Изградили са паметник, възстановили са църква, училище, музей или детска площадка? Дарили са имот, който е историческа или архитектурна забележителност? Потърсете, разпитайте, споделете! Приемаме текстове, снимки, аудио- и видеозаписи. За предпочитане са личните или фамилни истории.
  Можете да се включите и като доброволци, като се запознаете разгледате, проучите и изберете интересни факти и истории от нашия архив или посетите Градската библиотеката, където със сигурност ще намерите интересни и малко известни факти, свързани с дарителството във Варна! Поканете в това пътешествие във времето и Ваши приятели, роднини, съученици”, казват от Карин дом.

  С Карин дом можете да се свържете на имейл: draykova@karindom.org до 14 април 2017г.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg