• Варна
  7°
  тъмни облаци
  Влажност: 65%
  Вятър: 3m/s ENE
  Кметът на Снежина, купувал гласове, остава в ареста
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  image

  По искане на Районната прокуратура в Провадия съдът взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо кмета на село Снежина, купувал гласове на изборите

  Искането на Районната прокуратура в Провадия да бъде задържан под стража кметът на село Снежина Ахмед И. бе уважено днес от състав на Провадийския районен съд. Кметът е привлечен като обвиняем за купуване на гласове на парламентарните избори по член 167, ал. 2 от Наказателния кодекс, като престъплението е извършено като продължавано деяние.

  50-годишният кмет на провадийското село Снежина плащал по 20 лева на човек, за да гласува за определена партия. По 20 лева получавали и членовете на домакинствата.

  Прокуратурата обоснова реалната опасност обвиняемият кмет да се укрие и да извърши друго престъпление с представени в съдебната зала две докладни записки и акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата, свързани с Ахмед И. Няколко часа след като купувал гласове на избиратели, обвиняемият посетил кръчма в селото. Около 2 часа след полунощ на 24 март 2017 г. кметът излязъл от кръчмата със свои познати. Качил се в автомобил и потеглил. Тогава бил спрян за проверка от полицейски служители. В докладната проверяващите полицаи обяснили, че Ахмед И. миришел силно на алкохол.

  Полицейските служители го помолили да изчака за проверка с дрегер. Кметът излязъл от колата и започнал да говори по телефона. Отдалечил се от проверяващите и избягал. Бил издирен едва на следващата сутрин. Заради осуетяване на проверката за алкохол му е съставен актът за административно нарушение.
  Определението на Провадийския районен съд подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg