Шести европейски форум за социално предприемачество стартира в Пловдив

Животът

30-03-2017, 09:34

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

На изложението ще бъдат представени и 67 нови и иновативни продукта

За шеста поредна година Пловдив ще бъде домакин на Европейския форум за социално предприемачество. Той  ще бъде официално открит днес от 11.00 ч. в палата 6 на Международния панаир и ще бъде отворен за посетители до 14.00 ч. на 2 април. Форумът включва европейски панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика с участието на повече от 100 социални предприятия от над 16 страни. На изложението ще бъдат представени и 67 нови и иновативни продукта.
Организатори са Европейската комисия, Европейският икономически и социален комитет, Министерството на труда и социалната политика, Европейската конфедерация на производствените кооперации и социални предприятия /СЕКОП/, Националният съюз на трудово-производителните кооперации /НС на ТПК/ и 8 национално представени неправителствени организации. В рамките на форума ще бъдат проведени и серия от събития, сред които е Европейска конференция на тема „Социалното предприемачество – принос за устойчива социална икономика и развитие на пазара на труда в Европа“.
Посетителите ще имат възможността да закупят продукти на европейско качество и достъпни цени, произведени в трудово-производствени кооперации от страната и чужбина.